Şifremi unuttum | Üye Ol
    ANA SAYFA   |  ÇAYYOLU HABER   |  ÜMİTKÖY,TÜRKKONUT,YAŞAMKENT,TURKUAZ   |  ÇAYYOLU PARK CADDESİ   |  GÜNDEM   |  BELEDİYELER   |  ANKARA 

GÜNDEM
Rüşvet artık suç olmayacak!
Rüşvet artık suç olmayacak!
 
Artık önceden ihbar edilen rüşvet, suç olmayacak… Rüşvet parasını yetkili makama teslim eden ceza almayacak. Rüşvet veren de, pişman olup ihbar ederse yargılanmayacak.
06 Şubat 2012 Pazartesi 02:59
  Paylaş
 Facebook Google TwitThis StumbleUpon del.icio.us Reddit NewsVine Ma.gnolia Technorati Digg Mixx

TBMM’ye sunulan yargı paketi ile artık rüşvet almak ve vermek, belli şartlar ile suç sayılmayacak. Rüşvet parasını yetkili makama teslim eden ceza almayacak. Rüşvet veren de, pişman olup ihbar ederse yargılanmayacak.

Bugüne kadar uygulanan, ‘’Rüşvet alan da veren de suçlu’’ ilkesi değişiyor ve önceden bildirim ile rüşvet suçuna af geliyor. Bu konuda üç ayrı düzenleme yapılıyor. Bu düzenlemeler şöyle:

1- Rüşvet alan kişinin, durum resmi makamlarca öğrenilmeden önce, rüşvet konusu şeyi soruşturmaya yetkili makamlara aynen teslim etmesi hâlinde, hakkında rüşvet suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz. Rüşvet alma konusunda başkasıyla anlaşan kamu görevlisinin durum resmi makamlarca öğrenilmeden önce durumu yetkili makamlara haber vermesi hâlinde de hakkında bu suçtan dolayı cezaya hükmolunmaz.

2- Rüşvet veren veya bu konuda kamu görevlisiyle anlaşmaya varan kişinin, durum resmi makamlarca öğrenilmeden önce, pişmanlık duyarak durumdan yetkili makamları haberdar etmesi hâlinde, hakkında rüşvet suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz.

3- Rüşvet suçuna iştirak eden diğer kişilerin, durum resmi makamlarca öğrenilmeden önce, pişmanlık duyarak durumdan yetkili makamları haberdar etmesi hâlinde, hakkında bu suçtan dolayı cezaya hükmolunmaz.”

TBMM’ye sunulan yargı reformu tasarısının rüşvetle ilgili madde gerekçesinde ‘’Rüşvet, bir kamu görevlisinin, görevinin ifasıyla ilgili bir işin yapılması veya yapılmaması için, kişiyle anlaşarak kendisine veya başkasına bir menfaat sağlamasıdır. Kişinin haklı bir işinin gereği gibi, hiç veya en azından vaktinde görülmeyeceği endişesiyle, kendisini mecbur hissederek kamu görevlisine veya yönlendireceği kişiye menfaat temin etmiş olması hâlinde, bu kişi bakımından fiil suç oluşturmaz. Bu durumdaki kişiyi mağdur olarak kabul etmek gerekmektedir’’ denildi.
(Gazeteport)



Bu haber 43 defa okunmuştur.
 Yorumlar -  Yorum ekle

Bu haber henüz yorumlanmamış...

 Kategorideki diğer haberler 
 
   
  HAVA DURUMU

Hava Durumu ANKARA
24/10
Şehir Seç »   
 
  DÖVİZ KURLARI
  USD  1,8300  
  EURO  2,3270  
  GBP  2,9109  
  İMKB  56,9360  
   ÇOK OKUNANLAR
   YAZARLAR
      Şükrü Kızılot
      Cüneyt Özdemir
      Güner Çetin
      Tuncer Kırhan
      Murat Yetkin
      Şenol Balaban
      Oral Çalışlar
      Özlem Nihan
      Metin Altay
      Can Berkmen
   ÇOK YORUMLANANLAR
   CAYYOLU HABER IN YOUR LANGUAGE
   ANKET
Hangisi en güzel görüntü?
Uyuyan sevgili
Yeni doğmuş bir bebek
Batan güneş
Dolunayın denizdeki aksi
Uçaktan görünen bulutlar
Öpüşen yaşlı bir çift
Bebeğini emziren bir anne
   ŞANS OYUNLARI
12/05/2012
1-2-10-14-28-41
16/05/2012
12-22-28-29-33-11
 
   GAZETELER
   HABER HATTI
   E-POSTA LİSTESİ
Yeniliklerden haberdar olmak için e-posta listemize kayıt olun.
E-posta Adresiniz:
 
ANA SAYFA   |   GÜNÜN TÜM HABERLERİ   |   ARŞİV   |   ZİYARETÇİ DEFTERİ   |   KÜNYE   |   REKLAM   |   İLETİŞİM
Çayyolu Haber'de yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Çayyolu Haber sorumlu tutulamaz.