Advert
Advert
Advert

TÜİK: Türkiye'nin kırmızı et üretimi yüzde 14 azaldı

Toplam kırmızı et üretimi I.çeyrek döneminde 232 404 ton olarak tahmin edildi.

TÜİK: Türkiye'nin kırmızı et üretimi yüzde 14 azaldı
TÜİK: Türkiye'nin kırmızı et üretimi yüzde 14 azaldı Admin
Bu içerik 166 kez okundu.
Advert

Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre %14,1, bir önceki yılın aynı dönemine göre %2,3 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 113 276 ton olarak gerçekleşti.
       
Sığır eti üretimi 207 779 ton olarak tahmin edildi

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre %16,6 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,03 oranında arttı.

Koyun eti üretimi 18 668 bin ton olarak tahmin edildi

Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre %20,6 artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre  %10 oranında azaldı.
 
Kırmızı et üretim miktarı, 2016 – 2017

kırmızı et üretimi Sığır eti Koyun eti
Advert
YORUMLAR
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Gezi'de yaralanan Aydoğan: Artık adalet istiyoruz
Gezi'de yaralanan Aydoğan: Artık adalet istiyoruz
Gomis bugün İstanbul'da
Gomis bugün İstanbul'da