En yüksek yeterlilik derecesi buğdayda
  • Reklam
  • Reklam

En yüksek yeterlilik derecesi buğdayda

TÜİK, 2017-2018 döneme ilişkin tahıl, sebze, meyve ve diğer bitkisel ürünlere ilişkin denge verilerini açıkladı.

19 Nisan 2019 - 18:36 - Güncelleme: 19 Nisan 2019 - 18:50
Reklam

En yüksek yeterlilik derecesi %111,7 ile buğdayda gerçekleşti

Toplam tahıl ürünlerinde 2017-2018 piyasa döneminde yurt içi üretimin yurt içi talebi karşılama derecesi %98 olarak gerçekleşti. Toplam tahıl üretiminde en büyük paya sahip olan buğdayın yeterlilik derecesi %111,7, yem sanayinin en önemli girdilerini oluşturan arpanın yeterlilik derecesi %90,2 mısırın ise %73,3 olarak gerçekleşti.

Kuru baklagillerden yeterlilik derecesinin en yüksek olduğu ürün %89,6 ile kırmızı mercimek oldu. Nohutun yeterlilik derecesi ise %87,5 olarak gerçekleşti.

Yenilebilir kök ve yumrular grubundan patateste yeterlilik derecesi %103,5, yağlı tohumlar ürün grubundan ayçiçeğinde %64,3, soyada %4,8 ve kolzada %70,3 düzeyinde oldu.

Toplam şeker üretiminin büyük kısmı yurt içinde tüketilmiş olup, yeterlilik derecesi %116,1 olarak gerçekleşti.

Seçilmiş ürünlerin yeterlilik dereceleri, 2017-2018

Kaynak: Çayyolu Haber Ajansı
Bu haber 166 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Babacan’ın partisi için tarih verildi
Ali Babacan’ın partisi için tarih verildi
Emine Bulut'un kardeşi isyan etti: Kimse müdahale etmiyor!
Emine Bulut'un kardeşi isyan etti: Kimse müdahale etmiyor!
Web Analytics
http://addurl.nuz35W7z4v9z8w