Meyvelerde en yüksek yeterlilik yüzde 501.7 ile fındıkta
  • Reklam
  • Reklam

Meyvelerde en yüksek yeterlilik yüzde 501.7 ile fındıkta

TÜİK, 2017-2018 döneme ilişkin tahıl, sebze, meyve ve diğer bitkisel ürünlere ilişkin denge verilerini açıkladı.

19 Nisan 2019 - 19:04
Reklam

En yüksek yeterlilik derecesi %501,7 ile fındıkta gerçekleşti

Sert kabuklu meyvelerde, 2017-2018 piyasa döneminde en yüksek yeterlilik derecesi %501,7 ile fındıkta gerçekleşti. Sert kabuklular grubunda yer alan ve kendine yeterli olan diğer ürünler ise %119,4 ile kestane ve %109,1 ile antep fıstığı oldu.

Turunçgiller grubunda yer alan meyvelerin tamamında kendine yeterliliğin olduğu görülmektedir. Greyfurtun yeterlilik derecesi %481,1 olurken, limon %241,6, mandalina %194,5 ve portakal %197,9 olarak gerçekleşti.
 
Diğer meyveler grubunda yer alan, kendine yeterliliğin oldukça yüksek olduğu ürünlerden incirin yeterlilik derecesi %473,2, kayısının %391,5, narın %156,5, üzümün %153,8, elmanın %127,5 ve muzun %67,7 olarak gerçekleşti.

Toplam çay arzının büyük bir kısmı kendi üretimimizden karşılanmakta olup, çayın yeterlilik derecesi %93,2 oldu.
 
Seçilmiş ürünlerin yeterlilik dereceleri, 2017-2018

Kaynak: Çayyolu Haber Ajansı
Bu haber 154 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ekrem İmamoğlu: Siyaset üstü bir dönem yaşıyoruz
Ekrem İmamoğlu: Siyaset üstü bir dönem yaşıyoruz
'Belediyeye gidiyorum' diye çıktı: Bir daha haber alınamadı
'Belediyeye gidiyorum' diye çıktı: Bir daha haber alınamadı
Web Analytics
http://addurl.nuz35W7z4v9z8w